Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της αγοράς ακινήτων, τα κτίρια με κεντρικές αντλίες θερμότητας αντί για συμβατικούς λέβητες πετρελαίου, έχουν μεγαλύτερη αξία και συγκεκριμένα:

  1. Πωλούνται κι ενοικιάζονται πολύ ταχύτερα σε σχέση με τα υπόλοιπα, από τη στιγμή που θα διατεθούν μέσω αγγελίας ή μεσιτικού γραφείου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πλέον το κοινό αντιλαμβάνεται την αντλία θερμότητας ως πλεονέκτημα, ξεχωρίζοντας τα ακίνητα αυτά από τα υπόλοιπα της αγοράς.
  2. Προτιμώνται από αγοραστές κι ενοικιαστές λόγω της απεξάρτησης από το ακριβό πετρέλαιο και το φυσικό αέριο και, κατά συνέπεια, το αναμενόμενο χαμηλότερο λειτουργικού κόστους που προσφέρουν. Ο αγοραστής ή ενοικιαστής αντιλαμβάνεται δηλαδή ότι θα έχει επιπλέον χειροπιαστό οικονομικό όφελος από την επιλογή του.
  3. Η άνεση συνθηκών θερμοκρασίας και υγρασίας που προσφέρεται στους χώρους του κτιρίου είναι ανώτερη σε σχέση με το ξεπερασμένο καλοριφέρ, λόγω της διατήρησης σταθερής θερμοκρασίας όλη την ημέρα, του ελέγχου της υγρασίας, αλλά και της δυνατότητας παροχής ψύξης το καλοκαίρι.
  4. Κατά την τελική διαπραγμάτευση της πώλησης ή ενοικίασης, έχει διαπιστωθεί ότι τα κτίρια με αντλία θερμότητας πετυχαίνουν 5% υψηλότερη τιμή της συνήθους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο αγοραστής ή ενοικιαστής αισθάνεται λιγότερο την ανάγκη να "παζαρέψει".

Το κόστος εγκατάστασης μίας αντλίας θερμότητας (1-2% της αξίας του ακινήτου) αποσβένεται λοιπόν τόσο κατά την ιδιοκατοίκηση (60% μείωση των εξόδων θέρμανσης), όσο και κατά την πιθανή πώληση / ενοικίαση του σπιτιού.

ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Σχεδιασμός και υλοποίηση σύγχρονων συστημάτων αξιοποίησεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ..

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Αναβαθμίζουμε αστικά κέντρα και κατοικίες ωστε να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον και τους κάτοικους τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ..

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Προστατεύουμε το περιβάλλον παρέχοντας λύσεις για την καλύτερη διαχείρηση το απορριμάτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ..