Οι αντλίες θερμότητας Rossato χρησιμοποιούνται για θέρμανση, ψύξη και ζεστό νερό χρήσης τόσο σε οικιακό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Αποτελούν μηχανήματα υψηλής απόδοσης καθώς σπαταλώντας μια μονάδα ηλεκτρικής ενέργειας παρέχουν 3 μονάδες θερμικής ενέργειας με αποτέλεσμα η εξοικονόμηση που επιτυγχάνεται να φτάνει το 70% σε σχέση με το πετρέλαιο.

Είναι σχεδιασμένες χρησιμοποιώντας την τεχνολογία DC inverter, η οποία δίνει τη δυνατότητα να μεταβάλλεται η συχνότητα της μονάδας έτσι ώστε η αντλία θερμότητας να  λειτουργεί πάντοτε στη βέλτιστη ισχύ ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες.

Οι συντελεστές απόδοσης COP και EER αντιπροσωπεύουν τη σχέση μεταξύ της ανάγκης για θέρμανση / ψύξη και της ετήσιας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για θέρμανση / ψύξη. Το κριτήριο για τη μέτρηση των EER και COP είναι πολύ αξιόπιστο και επιτρέπει να καθοριστεί με ακρίβεια η απόδοση ενός συστήματος καθ 'όλη τη διάρκεια  του έτους, ακόμα και σε ακραίες συνθήκες λειτουργίας.

Δομή Αντλίας Θερμότητας

  1. DC Inverter συμπιεστής
  2. Κυκλοφορητής υψηλής απόδοσης 
  3. Ηλεκτρονική θερμοστατική βαλβίδα για βελτιστοποίηση  των συνθηκών λειτουργίας του κυκλώματος ψύξης.
  4. Μεταβλητής ταχύτητας ανεμιστήρες με πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου
  5. Ενσωματωμένη οθόνη για τους χειρισμούς του μηχανήματος 

Οι αντλίες θερμότητας Rossato σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στην Ιταλία, σύμφωνα με υψηλά πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας ενώ παρέχουν εύκολη διαμόρφωση των παραμέτρων λειτουργίας.

Υψηλή απόδοση με DC inverter συμπιεστή

COP μέχρι 5,19 - EER μέχρι 5,44

Ο συμπιεστής DC αποτελεί την καρδιά της αντλίας θερμότητας. Επιτρέποντας την μεταβολή της συχνότητας παροχής ρεύματος του ηλεκτροκινητήρα που κινεί τον συμπιεστή, ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες της οικίας, επιτυγχάνεται σημαντική μείωση στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος παράλληλα με την αύξηση της απόδοσης του συστήματος.

 

Το υδραυλικό κύκλωμα συμπληρώνεται από ηλεκτρονικό inverter κυκλοφορητή ο οποίος διαμορφώνει αυτόματα την ροή του νερού ανάλογα με την απαιτούμενη παροχή και  την απαιτούμενη πίεση. 

Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθεί η σπατάλη στις σωληνώσεις του υδραυλικού συστήματος.

Ανεμιστήρες με μεταβλητή ταχύτητα

Οι ανεμιστήρες είναι σχεδιασμένοι να μην υπερβαίνουν το 70% της μέγιστης ταχύτητας του, διατηρώντας παράλληλα διαθέσιμο το 30% στην περίπτωση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών κατά τις οποίες απαιτείται η ψύξη του μηχανήματος. Επισημαίνεται ότι οι ανεμιστήρες έχουν μικρή κατανάλωση ρεύματος και περιορισμένο θόρυβο ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες. 

Ευέλικτο σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου

Το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου, μέσω της οθόνης, επιτρέπει την ρύθμιση των παραμέτρων για την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του μηχανήματος ανάλογα με τις  εξωτερικές συνθήκες του περιβάλλοντος και τις ανάγκες του κτιρίου. Δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τον τρόπο λειτουργίας του μηχανήματος και την ύπαρξη τυχών σφαλμάτων.

Η συνεργασία αντλία θερμότητας με τα  συστήματα θέρμανσης

Τα συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης χρησιμοποιούν το νερό σε χαμηλή θερμοκρασία  και συνεπώς είναι ιδανικά για να ενσωματωθούν  με αντλίες θερμότητας χαμηλών θερμοκρασιών. Αντίθετα σε οικίες με σώματα καλοριφερ τα οποία τροφοδοτούνται με νερό υψηλών θερμοκρασιών απαιτείται η χρήση αντλιών θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών οι οποίες να έχουν την δυνατότητα να τροφοδοτήσουν τα σώματα με νερό αντίστοιχης θερμοκρασίας.

Χαρακτηριστικά και Μοντέλα

Ψύξη: A35 / W18 (Eurovent)

Θέρμανση: A7 / W35 (EN 14511)

* Ψυκτική ικανότητα υπολογίζεται με ταχύτητα περιστροφής του συμπιεστή  στο 90%

Λυπούμαστε, δεν υπάρχουν διαθέσιμα άρθρα αυτή την στιγμή.

Επιλέξτε μια άλλη επιλογή από το κεντρικό μενού ή δοκιμάστε αργότερα.

ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Σχεδιασμός και υλοποίηση σύγχρονων συστημάτων αξιοποίησεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ..

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Αναβαθμίζουμε αστικά κέντρα και κατοικίες ωστε να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον και τους κάτοικους τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ..

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Προστατεύουμε το περιβάλλον παρέχοντας λύσεις για την καλύτερη διαχείρηση το απορριμάτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ..