Εργα κάθετης φύτευσης

Οι κάθετοι κήποι  βοηθούν στην μέιωση της ποσότητας του CO2 ,  εξασφαλίζουν θερμιική άνεση, διήθηση ατμοσφαιρικής ρύπανσης και ακουστικό φράγμα σε όλο το περιβάλλον

Η δυνατότητα κατασκευής πράσινων τοίχων, η οποία αποτελεί εξελιγμένη και καινοτόμο μορφή αρχιτεκτονικής παρέμβασης, επιτρέπει τη φύτευση σε κάθετες δομικές επιφάνειες, προσδίδοντας απεριόριστες  δυνατότητες που αναβαθμίζουν τα αστικά τοπία. Οι κάθετοι κήποι μπορούν να προσφέρουν υψηλή αισθητική αξία, να αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων λειτουργώντας θερμομονωτικά και ηχομονωτικά, και να συμβάλουν στην βελτίωση του μικροκλίματος στο σημείο εγκατάστασης. Συμπληρωματικά, προσφέρουν φυσικό δροσισμό του αέρα και απορρόφηση της σκόνης και των αιωρούμενων σωματιδίων. Βασικό πλεονέκτημα της εφαρμογής τους είναι η αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και της ποιότητας των κοινόχρηστων χώρων. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κατασκευής κάθετων κήπων σε εξωτερικό περιβάλλον οφείλουν να διαθέτουν υψηλή αντοχή στην ηλιακή ακτινοβολία UV, το ψύχος και τους ισχυρούς ανέμους.

Τα φυτικά είδη που θα εγκατασταθούν στα συστήματα των κάθετων κήπων θα διαθέτουν προσαρμοστικότητα στις κλιματικές συνθήκες του μικροπεριβάλλοντος και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του σημείου εφαρμογής. Η εναλλαγή των φυτικών ειδών προσφέρει διαφορετικές υφές, μορφές, χρωματισμούς, όγκους, διαφοροποίηση ανάλογα με τις περιόδους ανθοφορίας. Η επιλογή αρωματικών και ανθοφόρων ειδών προσελκύει έντομα επικονιαστές.

Σχετικές Δημοσιεύσεις