Κατασκευάζουμε συστήματα κάθετης φύτευσης με προηγμένη τεχνολογία της εταιρίας Wallgreen.

Η κάθετη φύτευση δίνει στο κτίριο διαφορετική όψη και προσφέρει στο περιβάλλον του κτιρίου προστασία από υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες. Παρακρατά τα αιωρούμενα σωματίδια και καθαρίζει τον αέρα κοντα στο κτίριο. Η κάθετη φύτευση χάρη στην αρθρωτή τεχνολογία της wallgreen δίνει την δυνατότητα κάθετη και οριζόντιας επεκτασης ανάλογα μα την φαντασία σας.

 

Ο κάθετος κήπος συχνά αναφερόμενος και ως «πράσινος τοίχος», είναι ένας περιγραφικός όρος που αναφέρεται σε όλες τις κάθετες επιφάνειες τοίχων με κάποια μορφή βλάστησης.

Ο ίδιος, σαν ιδέα έχει ξεκινήσει πιθανότατα από τους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας (γύρω στα 600 π.Χ.) ενώ ύστερα ακολούθησαν οι κληματαριές (από 3ος αι. π.Χ. Ρώμη) σε πέργκολες και σε τοίχους σπιτιών καθώς και οι γλάστρες με τα αναρριχητικά φυτά.

Ο σύγχρονος κάθετος κήπος βέβαια, διαφέρει κατά πολύ αφού δεν «κρέμεται» αλλά συνήθως αναπτύσσεται σε ελαφρύ μέσο και όχι σε χώμα και σε πολλές περιπτώσεις τα φυτά παίρνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά τους από το νερό. Με αυτόν το τρόπο, οι φυτικές συνθέσεις των κάθετων κήπων θυμίζουν την αυτοφυή βλάστηση σε βράχια και σε κορμούς δέντρων ενώ χρησιμοποιώντας είδη με διαφορετική υφή, σχήματα και χρώματα φύλλων, μπορεί να επιτευχθεί ένα φαντασμαγορικό αποτέλεσμα.

Οι κάθετοι κήποι αναμφίβολα ωφελούν το περιβάλλον και ειδικά σε μεγαλουπόλεις όπου το πράσινο σε οριζόντιες επιφάνειες είναι ιδιαίτερα περιορισμένο, ίσως να αποτελούν τη μοναδική ελπίδα για να πρασινίσουν οι άχαρες τσιμεντουπόλεις. Στις επόμενες ενότητες περιγράφονται αναλυτικά τα χαρακτηριστικά, ο ρόλος αλλά και τα οφέλη των κάθετων κήπων.

ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Σχεδιασμός και υλοποίηση σύγχρονων συστημάτων αξιοποίησεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ..

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Αναβαθμίζουμε αστικά κέντρα και κατοικίες ωστε να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον και τους κάτοικους τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ..

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Προστατεύουμε το περιβάλλον παρέχοντας λύσεις για την καλύτερη διαχείρηση το απορριμάτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ..