APRICUS - Ηλιακοί κενού ζεστού νερού χρήσης

Η κατανάλωση ενέργειας για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης (μπάνιο, πλύσιμο, κλπ) αντιπροσωπεύει ένα σοβαρό ποσοστό (περίπου 10-15%) επί της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας στα κτίρια (κατοικίες, ξενοδοχεία, νοσοκομεία, αθλητικά κέντρα, κλπ)

Για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης χρησιμοποιούνται κυρίως πετρέλαιο ή φυσικό αέριο (μπόϊλερ συνδεδεμένο με λέβητα), ηλεκτρισμός (ηλεκτρικός θερμοσίφωνας) και Ηλιακή Ενέργεια (Ηλιακοί θερμοσίφωνες ή Κεντρικά Ηλιακά Συστήματα).

Την ανάγκη για παροχή ζεστού νερού χρήσης σε κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους έρχονται να καλύψουν οι αντλίες θερμότητας ζεστού νερού χρήσης.

Ανεξάρτητα από την θέρμανση και ψύξη του σπιτιού σας η ηλιακοί κενού ζεστού νερού χρήσης είναι μια αυτόνομη συσκευή που παρέχει το απαραίτητο ζεστό νερό όλο το χρόνο.

Οι ηλιακοί κενού ζεστού νερού χρήσης πετυχαίνουν την κάλυψη των αναγκών με πολύ χαμηλότερο κόστος από τα συμβατικά συστήματα, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το παραγόμενο ζεστό νερό μπορεί να αποθηκεύεται στο δοχείο ζεστού νερού και να χρησιμοποιείται όποτε ο χρήστης το απαιτεί, άμεσα.

Εξοικονομούν ενέργεια αφού δουλεύουν με υψηλό βαθμό απόδοσης (μέσο COP=3,5) και βρίσκονται εντός του σπιτιού χωρίς να έχουν μεγάλες θερμικές απώλειες.

Παρέχουν ανεξαρτησία στο ζεστό νερό χρήσης όλο το χρόνο χωρίς να δουλεύουμε τους λέβητες ή τα ηλιακά ή τους ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες.

 

Τέλος τα συστήματα αυτά δεν χρειάζονται σχεδόν καθόλου συντήρηση γιατί λειτουργούν με χαμηλές θερμοκρασίες, δεν επηρεάζονται από το εξωτερικό περιβάλλον και δεν έχουν πολύπλοκους αυτοματισμούς.

  • Τριπλάσια απόδοση από τον ηλιακό θερμοσίφωνα
  • Πλήρης απεξάρτηση από πετρέλαιο, ρεύμα κ.ά.
  • Εφαρμογή σε οικίες αλλά και ξενοδοχεία, βιοτεχνίες, γραφεία κ.ά
  • Αντοχή σε χαλάζι (εγγύηση μέχρι 3,2cm)
  • Ζεστό νερό με ή χωρίς ήλιο!
  • Δυνατότητα επέκτασης και στο σύστημα θέρμανσης με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ εξοικονόμηση πετρελαίου
  • 15 χρόνια εγγύηση για τους σωλήνες και το κολεκτέρ
  • Όλες οι διεθνείς πιστοποιήσεις και ISO 9001:2008

Ενδεικτικό κόστος για ξενοδοχείο 100 κλινών από 6000€ (χωρίς δοχείο κ’ εγκατάσταση)

Ενδεικτικό κόστος σε οικία 4 ατόμων για αντικατάσταση παλιού ηλιακού με υπάρχων Boiler 1100 € + ΦΠΑ. Στην  τιμή περιλαμβάνεται ο ηλιακός κενού, η βάση και ο solar kit controller με το διαφορικό θερμοστάτη. 

Ενδεικτικό κόστος σε οικία 4 ατόμων για εγκατάσταση νέου συστήματος ηλιακού με νέο  Boiler 1600 € + ΦΠΑ. Στην  τιμή περιλαμβάνεται ο ηλιακός κενού, η βάση,  ο solar kit controller με το διαφορικό θερμοστάτη καθώς και το Boiler 200lit.